בס"ד


נמצאו 35 פסקי דין
עבודת קבלן שהופסקה
בית דין:ארץ חמדה גזית עפרה מס. סידורי:535
תקציר:
התובע הזמין עבודה קבלנית, מחברה שהנתבע מנהל אותה, חתם על חוזה בנייה בסך 385,000 ₪ לאחר זמן ולאחר ששילם לנתבע 111,250 ₪, ביקש התובע מהנתבעת שתחדל מהמשך העבודה, זאת בגלל עבודה לקויה ואיטית והעדר פיקוח באתר. הוא תובע את סכום זה בחזרה, ועוד סכום כסף על נזקים שנגרמו לו לטענתו, סך הכל הוא תובע 136,500 ₪. לטענת הנתבע שווי העבודה שבוצעה היא בשווי של 140,000 ₪ והוא עולה על התשלום שהתובע שילם לו, ולכן הוא פטור מכל תשלום. מהנדס מטעם התובע העריך את שווי עבודת הקבלן בכ- 20 אלף ₪, ואת שווי החומרים ב- 12,000 ₪, לכן הוא תובע סכום של 92 אלף ₪ כהחזר על מה ששולם, בנוסף התובע דורש סכומים נוספים על ההוצאות הנוספות שנגרמו לו בגלל האיחור ובכללם: שכירות, ושכר מפקח ומהנדסים, פיצוי על עגמת נפש והוצאות משפט, ועלות דו"ח מומחה, וסך הכל עוד 44,500 ₪.
לטענת הנתבע התביעה צריכה להיות מופנית לחברה, ולא אליו אישית. כמו כן התובע אילץ אותו לבצע עבודות חציבה שלא היו לפי ההסכם, והיו באחריות התובע. כמו כן אין לו אחריות על חומרים שנעלמו מהאתר, שכן התובע הודיע לו שהאחריות על האתר היא עליו.
בית הדין הכריע שעל הצדדים להגיש תחשיבים לגבי ההוצאות שהם הוציאו, והחליט אילו הוצאות לקבל ואילו לא.
איחור במסירת דירה שכורה
בית דין:ארץ חמדה גזית עפרה מס. סידורי:546
תקציר:
שוכרים גרו בדירת המשכיר - התובע, ארבע שנים ועשרה חודשים על פי ההסכם החוזי, לאחר תום החוזה, נשארו להתגורר בדירה עוד כחודשיים נוספים, ולא הסכימו לחתום על חוזה נוסף, לפי החוזה עליהם לשלם 200$ לכל יום איחור, וסך הכל לטענת המשכיר עליהם לשלם 12,000$ כפיצוי על האיחור.
לטענתו על השוכרים לשלם גם על ליקויים שעלותם על פי דוח שמאי והתיקון בפועל היא כ- 50 אלף ₪, אותם הוא תובע שנוסף לסכום הפיצוי.
התובע תבע גם לתשלומי הפרשים בין השכירות שקיבלו מהשוכרים החדשים, והשוכרים הישנים.
מסכומים אלו יש לנכות סכום של 2,800 $ שניתנו כפקדון, וחולטו על ידי המשכיר.
לטענת הנתבעים הם הביעו נכונות לחתום על חוזה חדש, ולא חתמו בסוף היתה בגלל שהתובעים עצמם נמנעו מלחתום, הם פינו את הדירה ברגע שנמצא שוכר חלופי. לגבי הנזקים שבדירה, לא היתה כוונה מצידם לחתום על סעיף של החוזה המחייב בתיקון כל התקלות בבית, חלק מהליקויים היו בדירה לפני השכירות, וכמו כן חלק מהשיפוצים שנעשו היו לצורך השוכר הבא. בעניין הצביעה לטענתם היתה הסכמה שהדירה אינה צבועה כראוי, והיא תוחזר כפי שהיא ניתנה, כתביעת קיזוז הם תובעים גם את כל התיקונים שאותם ביצעו בדירה, ואותם לא היו חייבים על פי דין ועל פי ההגיון לבצע.
עובד שהתפטר עקב הפסקת עבודת נקיון שניתנה לו בנוסף לעבודתו
בית דין:ארץ חמדה גזית עפרה מס. סידורי:818
תקציר:
התובע עבד כשכיר בעסק של הנתבע תמורת 6,900 ₪, בשלב כלשהו החליט המעסיק להחליף את עובדת הנקיון והציע לתובע לעבוד במקביל לעבודתו גם בנקיון, תמורת תוספת של 800 ₪, לאחר זמן מה בו התובע לא היה מרוצה מהנקיון, הוא הודיע לעובד - התובע כי עליו לעמוד ברשימת דרישות, ואם לא יעמוד בהם הוא יעביר את הנקיון למישהו אחר. בתגובה ענה התובע כי הוא מנקה בכמות השעות שהוגדרה לצורך כך, ואם התובע יוריד את רמת שכרו הוא יראה בכך 'הרעת תנאים' והוא יתפטר. בסופו של דבר הוא אכן התפטר מהעסק.
התובע דורש פיצויי פיטורין בסכום של משכורת חודשית לכל שנה, וסך הכל 24,503 ₪, כמו כן הוא דורש לקבל מכתב פיטורין.
לטענת הנתבע יש לראות בעבודת התובע עבודה קבלנית נפרדת, למרות ששולמה בתלוש אחד. ורשימת הדרישות היא רק פירוט של מה שהיה צריך גם קודם. כמו כן לא היה לו עניין לפטר אותו מהעסק, לכן אין הגיון לתת לו מכתב פיטורין או פיצויים על כך.